page-decoration
Nieuws

Vacatures in zorg en welzijn: zo vind je jouw baan

Op zoek naar leuke vacatures in zorg en welzijn? Bij Peryton vind je er genoeg! Maar hoe kom je nou echt aan een baan? Hoe kom je door de sollicitatieronde? Dat vertellen we je in dit artikel.

Bekijk onze zorg vacatures of neem contact met ons op voor vragen.

Waarom ben je op zoek naar vacatures in zorg en welzijn?

Het belangrijkste wat je helder moet hebben is je motivatie om te werken in de zorg. Wat maakt jou de ideale kandidaat om een van de vele vacatures in zorg en welzijn te vervullen?

Heb je een passie voor het helpen van mensen? Word je blij van verzorgen en met mensen praten? Alles wat vanuit jouw ‘binnenste’ komt – dus niet alleen je vaardigheden en educatieve achtergrond – helpt om mensen te overtuigen dat ze jou moeten aannemen.

Weet je niet zo goed wat jouw motivatie is? Maak voor jouw motivatiebrief gebruik van de onderstaande lijst met voordelen van het werken in de zorg. Je kunt deze voordelen ook benoemen in je sollicitatiegesprek.

Het gaat vaak naast het hebben van de juiste vaardigheden ook om het juiste enthousiasme, dus ga er lekker voor!

3 voordelen van werken in de zorg

Er zitten enorm veel voordelen aan het werken in de zorg, maar voor het gemak belichten we de drie belangrijkste.

1. Je maakt elke dag een positieve impact

Het leukste aan werken in de zorg is ongetwijfeld het feit dat je elke dag mensen helpt en een positieve invloed hebt op hun leven.
Door anderen te helpen, verdien jij je brood. Mooier wordt het toch niet? Maakt niet uit wat je functie is. Of je nou verpleegkundige bent of begeleider, het heeft allemaal een enorm toegevoegde waarde. Jij bent belangrijk voor andere mensen.

2. Geen dag is hetzelfde

Werken in de zorg betekent dat geen enkele dag hetzelfde is. Sterker nog, geen enkele situatie is hetzelfde.

Je werkt met mensen uit alle hoeken van de maatschappij en er is geen enkele saaie dag in deze sector.

3. Je ontwikkelt je persoonlijk en professioneel

Jouw zoektocht naar vacatures in zorg en welzijn is niet alleen een zoektocht naar een vast salaris. Het is ook een zoektocht naar persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je leert omgaan met stressvolle situaties, wat je heel goed in je persoonlijke leven kunt gebruiken. Door de uitstekende opleidingsmogelijkheden en waardevolle praktijkervaring, ontwikkel je je snel tot een allround zorgprofessional.

Naar welke opleiding vragen vacatures in zorg en welzijn?

Zorg en welzijn is een sector waar je met veel verschillende opleidingen aan de slag kunt.

Bijvoorbeeld als verpleegkundige, jeugdzorgmedewerker of assistent-verpleegkundige. Je kunt ook gaan werken in het onderwijs als ict-coördinator of docent voor volwassenenonderwijs.

Het ligt helemaal aan de functie, maar je kunt zelfs werken in de zorg zonder diploma of opleiding. Je begint dan als ondersteuner, huishoudelijk medewerker of vrijwilliger.

Voor verpleegkundige en verzorgende IG heb je wel een opleiding nodig. Denk dan aan mbo-Verpleegkundige of de basisopleiding voor Verzorgende IG. Je kunt deze laatste opleiding ook thuis volgen, wat handig is als je je wilt omscholen.

Bekijk onze vacatures in zorg en welzijn

Er zijn enorm veel vacatures in de zorg en welzijn, en er zijn veel verschillende werkzaamheden in de sector. Zo kun je kiezen voor een functie als zorgprofessional of hulpverlener, maar ook voor administratieve functies, zoals secretaresse of assistent.
Bekijk wat voor zorg vacatures Peryton biedt heb je een leuke functie gevonden die aansluit op jou achtergrond? Reageer direct of neem contact met ons op als je vragen hebt.

Neem gerust contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Neem gerust contact op, onze medewerkers staan voor je klaar.
Artboard 0318 796 030